Over mij

OVER MIJ

HALLO, MIJN NAAM IS TATIANNA


Mijn naam is Tatianna Dejaegere, ik ben dol op dieren, genieten van de natuur, kleuren, lekker eten en yoga…en mensen coachen die gezonder, vitaler en fitter willen worden.

Geboren in 1965, mijn moeder stierf toen ik pas 4 was, tweetalig opgevoed door mijn vader en mijn grootmoeder en vanwege de gezinssituatie heb ik 3 jaar op internaat doorgebracht. Ik leerde al heel jong voor mezelf te zorgen en al heel snel « vulde » ik me met voedsel, ik at mijn emoties weg…

Ik heb altijd van mijn job als Management Assistente gehouden. Meer dan 35 jaar, waarvan 6 jaar in combinatie met HR. Deze dubbele rol vergde veel energie van me en ik begreep dat ik als ik zo door zou gaan, in een burn-out zou belanden, ik had tools nodig die me energie gaven.

Ik had het geluk een zeer menselijke baas te hebben, die luisterde en begreep en aanvaardde dat ik mijn werktijd verminderde.

Hierdoor heb ik gedurende een vele jaren opleidingen kunnen volgen, die mij voedden met wat mij energie geeft, mijn passies en wat mijn leven meer zin geeft, namelijk: gezonde voeding, kleuren en yoga.

Het was tijdens een Ayurvedische kuur in India in 2015 dat ik Yoga herontdekte (al ervaren op mijn 18e, maar de klik was er niet op dat moment). Terug in België begon ik yoga te beoefenen in een centrum in Kortrijk dat yogalessen aanbood die me veel goed deden. Het welzijn en de diepe ontspanning die ik voelde aan het einde van elke sessie en na de les waren dusdanig dat ik ze wilde doorgeven aan anderen en yoga toegankelijk wilde maken voor iedereen.

Dus volgde ik een gevorderde opleiding tot yogalerares (Yoga Teacher training Joachim Meire - gecertificeerd door de Yoga Alliance), aangevuld met verdiepingsworkshops (rug, schouders, psoas,...), Yoga Nidra Teacher Training, Chakra's Yoga, Tibetaanse Yoga (Lu-Jung) en stoelyoga. Sinds 2018 ben ik yogalerares en nu geef ik wekelijks les zowel te Moeskroen als te Spiere.


In 2017 kreeg ik de kans om mijn opleiding als kleurencoach af te ronden in Bali, het land van de kleuren, waar ik op de fiets naar les reed 😊

In 2018 durfde ik het aan, waagde ik de sprong, 'Color Life Vitality' zag het licht en begeleid ik nu, naast de wekelijkse Yogalessen bij Vert Autre Chose in Moeskroen en De Spiehel in Spiere-Helkijn, Gym 50 +, iedereen die besloten heeft om 'de beste versie van zichzelf' te worden, die weer vitaal wil worden, zijn energie wil verhogen, eens en voor altijd van zijn overtollige kilo's af wil, bereid is een aantal gewoontes te veranderen, rust in zichzelf wil vinden, beter met stress wil leren omgaan, goed wil slapen dankzij gezonde voeding (kookworkshops) (Leef & Eet programma), coaching door kleuren (Color Comfort methode) en Yoga.

Al mijn opleidingen en cursussen hebben mij geleid naar 'Leef & Eet', een gezondheidsprogramma gebaseerd op orthomoleculaire voeding, waarmee ik 16 overtollige kilo's kwijt ben geraakt en waarmee ik mensen begeleid die opnieuw willen leren eten op een natuurlijke complete manier, dankzij een gezonde en evenwichtige voeding, die alle essentiële voedingsstoffen, vitaminen en mineralen levert om energie en vitaliteit te hebben.

Ik heb ook geleerd mijn emoties in relatie tot voeding te beheersen dankzij Yoga Nidra (opleiding 2020).

Ik ben van mijn suikerverslaving af en ik ben op mijn 56e veel gezonder dan voorheen.

Geen eetbuien meer, geen diëten meer, geen stemmingswisselingen… mijn leven is totaal veranderd.

Ik deel nu mijn ervaring en kennis met wie ook besloten heeft zich niet meer ‘te laten leven’, maar zijn leven en gezondheid in eigen handen wil nemen.

In 2022 studeerde ik af als Orthomoleculair Therapeut (KPNI/Natura Foundation) en ondersteun en coach nu elkeen die gezonder, vitaler wil worden !

We hebben tenslotte maar één leven 😊

Tatianna Dejaegere,

Orthomoleculair therapeut, Vitaliteitscoach & kleurcoach, Yogalerares, Mind-Walk Trainer

 

Enkele gevolgde opleidingen :

Kleur coach : Colour Comfort methode

5 elementen Vitaliteitscoach

Basiskursus ‘Tenen lezen’

Basiskursus ‘Shiatsu’

Coachingtraject & Enneagram bij Mens Sana / Compagnon de route (Barbele Kindt)

De Silva methode

Yoga Teacher training (Joachim Meire)

Diverse vervolmakingskursussen Yoga (rug, schouders, psoas,...)

Yoga Nidra Teacher Training

Chakra Yoga, Chakramassage, Chakrastudie

Basiskursus Lu-Jung : Tibetaanse Yoga

Stoelyoga

2020-2021 : Jaaropleiding bij De Zonnekeuken (Peter Vandermeersch)

2020-2021-2022 Orthomoleculair therapeut (KPNI/Natura Foundation)

2022 : Mind Walk Train